Nieuws
18 september 2009 - Casper de Zoete

Uitzending Gemist-app toch op iPhone

Gisteren heeft de Nederlandse Publieke Omroep bekend gemaakt dat de Uitzending Gemist-applicatie voor de iPhone goedgekeurd is door Apple en per direct in de App Store is te vinden.

Twee weken terug meldde de de NPO nog dat de applicatie was afgewezen door Apple. Apple zou meer informatie willen hebben over het 3G-netwerk in Nederland. Volgens de NPO is het te danken aan een goede samenwerking tussen de NPO, T-Mobile en Apple Europe dat de app nu alsnog is goedgekeurd.

Met de App kun je de de programma's van de afgelopen acht dagen bekijken die zijn uitgezonden op Nederland 1, 2 en 3, een paar uitzonderingen daargelaten. De programma's kunnen geordend worden in een lijst, maar ook een zoekfunctie ontbreekt niet.

Sterk punt van de App is dat de beeldkwaliteit automatisch wordt aangepast aan de soort verbinding die je gebruikt. Zo is de beeldkwaliteit over wifi gelijk aan de kwaliteit van de desktop-website van Uitzending Gemist (500 kb/s). Als gebruik gemaakt wordt van 3G wordt de kwaliteit van de video's teruggeschroefd tot 200 kb/s.

Eén nadeel voor Nederlanders in het buitenland: de app lijkt vooralsnog enkel beschikbaar in de Nederlandse versie van de App Store.

Over de auteur: Casper de Zoete