Entertainment
03 september 2009 - Casper de Zoete

Uitzending Gemist App afgewezen

Vandaag heeft de Nederlandse Publieke Omroep bekend gemaakt dat de Uitzending Gemist iPhone App is afgewezen door Apple. Apple wil eerst meer informatie over het 3G-netwerk in Nederland.

Er waren eerder al meer hobbels op de weg voor de applicatie van UG. Zo maakt de iPhone gebruik van ‘progressive downloads’ in plaats van streaming video. Deze rechten heeft het NPO echter niet, waardoor er geen iPhone-app kon worden uitgebracht.

Begin juli kwam de NPO met een goed bericht. Er was een oplossing en de applicatie was ingeleverd voor goedkeuring bij Apple. Cowboy Richard berichtte half juli nog dat de verwachting was dat de applicatie binnen enkele dagen goedgekeurd zou worden.

Vandaag maakte Apple echter bekend de UG-app niet toe te laten tot de App Store. Apple stelt dat het eerst aanvullende informatie wil over het gebruik van 3G-netwerken in Nederland. T-mobile heeft in ieder geval niet dwarsgelegen, integendeel T-mobile wil graag dat de app in de App Store komt, zo meldde woordvoerder Henny van der Heijden. De NPO is in gesprek met Apple en hoopt de app alsnog in zijn huidige vorm te kunnen uitbrengen. Dat dit echter langer gaat duren is duidelijk.

Over de auteur: Casper de Zoete