Nieuws
14 mei 2012 - Ron Smeets

Uitstel ICS upgrade Optimus 2X niet alleen de schuld van LG!

Tegen de tijd dat eigenaren van de LG Optimus 2X Speed ook echt kunnen genieten van de snelste Android versie, 4.0 (Ice Cream Sandwich) is het toestel ruim een jaar op de markt. Natuurlijk is dat niet alleen maar de 'schuld' van LG. Android ICS is immers pas enkele maanden officieel beschikbaar en veel fabrikanten moeten hun 'oude' toestellen nog upgraden.

Voor LG is het de tweede keer binnen een jaar dat de Koreaanse fabrikant de belofte van spoedige Android upgrade voor de Optimus 2X Speed doet die het (kort) daarna weer moet intrekken.

Vorig jaar duurde het ruim drie maanden langer dan gepland voordat de Optimus 2X Speed voorzien werd van Android 2.3 (Gingerbread). En dat terwijl die Android versie wel al beschikbaar was toen de 2X Speed in de winkels verscheen. Helaas was LG op dat moment nog niet zover om Gingerbread op dat toestel te kunnen installeren. Op het moment dat dat wel gebeurde was Ice Cream Sandwich al aangekondigd. Vervolgens beloofde LG dat de Optimus 2X Speed gebruikers deze lente (2012) die upgrade konden verwachten. Helaas gaat dat nu dus ook niet lukken. Volgens LG Singapore (facebook update) wordt de ICS upgrade voor de Optimus 2X Speed nu in de loop van Q3 verwacht (ergens tussen juli en september dus).

De betreffende facebook update was een antwoord op een vraag van een Optimus 2X Speed gebruiker die wilde weten wanneer de ICS upgrade zou komen: LG Mobile Singapore Hi Joseph, ICS upgrade will be available for the Optimus 2X in Q3 this year (:

Zoals gezegd is LG zeker niet de enige fabrikant die relatief veel tijd nodig heeft om nieuwe Android versies te implementeren op bestaande toestellen. Ook Samsung en andere concurrenten zoals HTC worstelen hiermee. Sony (Ericsson) heeft het hele proces ook al eens haarfijn beschreven en de trage adoptie van Android 4.0 zegt ook wel iets. Ruim vijf maanden na de officiele lancering 'draait' nog geen 5% van alle Android toestellen op de laatste versie van het OS en regelmatig worden updates na enkele uren weer offline gehaald omdat er toch nog bugs in blijken te zitten. Toch iets waar de fabrikanten (en niet te vergeten de providers die ook nog hun 'eigen' sausje willen toevoegen) eens met Google over om de tafel mogen gaan zitten als je het mij vraagt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.