Nieuws
02 november 2015 - Ron Smeets

Uitslag Telecom Awards 2015; Zes fabrikanten verdelen zes awards Microsoft, Motorola, Samsung, Sony, Huawei en Acer winnen allemaal één Award

Zojuist zijn de zes winnaars van de Telecom Awards 2015 bekend gemaakt. In drie prijs categorieën, entry-level tot 200 euro, mid-range van 200 tot 400 euro en high-end vanaf 400 euro, werden zowel een award voor het beste toestel als de beste koop uitgereikt.

De Microsoft Lumia 640, de Motorola Moto X Play en de Samsung Galaxy S6 Edge zijn uitgeroepen tot de beste smartphones van 2015. De Acer Liquid Z530, Sony Xperia M4 Aqua en de Huawei P8 kwamen uit de bus als beste koop in hun categorie. Hieronder alle winnaars op een rijtje en per categorie ook de scores per toestel. Opvallend is de nek-aan-nek-race tussen Motorola en Microsoft in het Entry-level segment. Enfin, kijk zelf maar ;)

Beste product Entry-level: Microsoft Lumia 640
Tijdens de lab-tests wist de Microsoft Lumia 640 de beste prestaties weg te zetten ten opzichte van de andere genomineerde smartphones in dit segment. Ook tijdens de beoordeling door de vakjury wist Lumia 640 hoge ogen te gooien vanwege haar gebruiksvriendelijkheid, praktische formaat en robuuste vormgeving.

Beste koop Entry-level: Acer Liquid Z530
Na het optellen en wegen van de gemiddelde prijs van 149 euro op de algemene peildatum, de resultaten van de lab-tests en de bevindingen van de vakjury is de Acer Liquid Z530 uitgeroepen tot beste koop in zijn klasse en daarmee dus het toestel met de hoogste prijs/kwaliteit verhouding.

Beste product Mid-range: Motorola Moto X Play

Uit laboratoriumtesten is gebleken dat de Motorola Moto X Play dankzij haar extreem krachtige 3.630 mAh accu onnavolgbaar goede prestaties weet weg te zetten op het gebied van uithoudingsvermogen. Ook de technische prestaties van het toestel zijn bovengemiddeld, mede doordat de Moto X Play op nagenoeg een onaangepaste en originele uitvoering van Android draait. Dit laatste viel ook bij de vakjury in de smaak. Het toestel kreeg hoge cijfers voor zowel de snelheid als de look and feel van het besturingssysteem.

Beste koop Mid-range: Sony Xperia M4 Aqua
De Sony Xperia M4 Aqua scoorde qua design en prestaties hoog vanwege haar verzorgde vormgeving en het feit dat deze smartphone het enige toestel in dit segment is die volledig stof- en waterdicht is. Tel daarbij op het uiterst vriendelijke prijskaartje en voilá, de Xperia M4 Aqua is de terechte beste koop in deze categorie.

Beste product High-end: Samsung Galaxy S6 Edge

De Koreaanse fabrikant heeft met de Galaxy S6 Edge een waardige opvolger van de Galaxy Note 4 genomineerd; het toestel dat in 2014 met deze Telecom Award aan de haal ging. De Galaxy S6 Edge stak zowel tijdens de lab-tests als bij de beoordeling van de vakjury met kop en schouders boven de concurrentie uit. Ik kan niet zeggen dat mij dat heel erg verbaast.

Beste koop High-end: Huawei P8
De Huawei P8 was niet alleen het meest voordelige toestel in de high-end categorie maar hij scoorde ook prima tijdens de lab-tests en jurybeoordeling. Voor mij was dit al een smartphone die bij prijsbewuste kopers op de shortlist mocht staan. Dat wordt met het winnen van de Telecom Award voor Beste, en eigenlijk dus ook slimste, Koop, nogmaals bevestigd.