Nieuws
26 januari 2016 - Ron Smeets

Uitrol Windows 10 update voor Windows Phone 8.x vertraagd Eerste toestellen zijn pas in februari aan de beurt

Aanvankelijk, toen de eerste Windows 10 smartphones onthuld werden, was Microsoft van plan om de uitrol van de nieuwe Windows versie naar de bestaande Windows 8.x toestellen al in december (2015) te starten. Dat werd vlak voor het passeren van die deadline al uitgesteld naar januari (deze maand dus).

Nu is echter bekend geworden dat de Windows 10 update nog niet klaar is voor gebruik en dat de uitrol nu gepland staat voor 'begin tot medio februari'. Dat heeft de fabrikant in een email aan haar partners gemeld, zo ontdekte Venturebeat. Verder heeft Microsoft ook de tweede security update uitgesteld die voor de reeds bestaande Windows 10 toestellen, de Lumia 950 (XL), gepland stonden.

Welke van de bestaande Windows 8.x toestellen straks het eerst aan de beurt zijn? Dat is niet bekend. Enkele weken geleden dook in Polen wel een uitrol schema op, maar dat is niet door Microsoft bevestigd. Feit is wel dat alleen toestellen in aanmerking komen die de Lumia Denim versie van Windows Phone 8 draaien en minimaal 8GB intern geheugen hebben.

According to the email, which uses a lot of buzzy language to convey the message “not ready yet,” both the service update and legacy handset upgrade will now occur in early to mid February.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.