Nieuws
01 juli 2016 - Ron Smeets

Uitrol Windows 10 Mobile Anniversary update start op 2 augustus

Microsoft zal op 2 augustus starten met de uitrol van de eerste grote Windows 10 update voor mobile devices. Eerder werd al bekend dat de fabrikant op diezelfde dag start met de Windows 10 Anniversary Update voor PC's en laptops.

Overigens betekent dat niet dat elke Windows 10 Mobile smartphone (en tablet) de update ook meteen op 2 augustus zal ontvangen, aldus Dona Sarkar van Microsoft in een tweet. De update wordt, zoals gewoonlijk, gefaseerd uitgerold.

Als antwoord op de vraag van iemand of alle Lumia's de Windows 10 Mobile update gaan ontvangen liet Dona nog weten dat alle 'ondersteunde toestellen' aan de beurt komen. Eerder gaf Microsoft aan dat, los van de nieuwe toestellen die standaard al met Windows 10 Mobile uitgerust zijn, in principe alle Windows Phone 8.1 smartphones in aanmerking komen voor een Windows 10 Mobile update. Echter, nog lang niet al die toestellen draaien inmiddels al op de nieuwste versie van het Microsoft OS. Recente metingen toonden aan dat ongeveer 11% van alle Windows Phone (en Mobile) smartphones Windows 10 Mobile draaien.

https://twitter.com/donasarkar/status/748230121526484992?ref_src=twsrc%5Etfw

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.