Nieuws
08 augustus 2015 - Ron Smeets

Uitrol Stagefright bugfix voor Motorola's start vanaf 10 augustus Nieuwe Moto X modellen zullen bij de winkellancering al geupdate zijn

Samsung, Google (Nexus) en diverse andere fabrikanten hadden het al aangekondigd of waren al begonnen met het uitrollen van een beveiligingsupdate voor de inmiddels beruchte Stagefright hack. Motorola heeft zich nu ook bij die groep geschaard. De Amerikaans-Chinese fabrikant kondigde op haar website aan dat providers de update vanaf 10 augustus zullen ontvangen. Het kan daarna nog enkele dagen duren voordat de update daadwerkelijk naar de toestellen verdeeld gaat worden. Dat heeft te maken met tests en eventuele provider specifieke aanpassingen in de software.

Hieronder staat een lijst van alle Motorola's waarvoor de beveilgingsupdate geldt. Daarbij staan ook de nieuwe Moto X modellen (Style en Play). Die liggen nog niet in de winkels maar zullen vanaf het moment dat ze beschikbaar komen al geupdate zijn.

- Moto X Style (patched from launch)
- Moto X Play (patched from launch)
- Moto X (1st Gen, 2nd Gen)
- Moto X Pro
- Moto Maxx/Turbo
- Moto G (1st Gen, 2nd Gen, 3rd Gen)
- Moto G with 4G LTE (1st Gen, 2nd Gen)
- Moto E (1st Gen, 2nd Gen)
- Moto E with 4G LTE (2nd Gen)
- DROID Turbo
- DROID Ultra/Mini/Maxx

Mocht jouw Motorola de komende dagen, of week, nog geen update ontvangen, heeft de fabrikant enkele tips om het risico van de Stagefright hack te verkleinen. Feitelijk betekent het dat je zoveel mogelijk moet voorkomen dat jouw Android toestel (geldt dus ook voor niet-Motorola's) video's en attachments in (MMS) berichten automatisch ophaalt en/of verwerkt.

- SMS: ga naar instellingen en zet 'MMS automatisch downloaden' uit
- Gebruik je Hangouts als SMS/berichten dienst: zet dan 'MMS automatisch ophalen' uit
- Whatsapp : ga naar instellingen > Chat instellingen > Media auto-download. en zet alle automatische video downloads uit, zowel voor WiFi als Mobiele Data connecties.

Wil je weten of jouw toestel vatbaar is voor de Stagefright hack, check dan dit artikel.

Bron: Motorola

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.