Nieuws
24 januari 2013 - Ron Smeets

'Uitrol' Nokia Drive+ naar andere WP8 toestellen begonnen

In november maakte Nokia bekend dat haar kaarten applicatie, Nokia Here, beschikbaar zou komen voor alle platformen. Ook iOS en Android dus (al dan niet via een web interface). Kort daarvoor werd ook geroepen dat Nokia Drive uiteindelijk op non-Nokia Windows Phone 8 toestellen gebruikt kon gaan worden.

Welnu, dat moment is nu aangebroken. Tenminste, als je in de UK, Canada of de VS woont. Eigenaren van een HTC, Samsung of ander merk Windows Phonr 8 toestel kunnen daar nu ook Nokia Drive+ downloaden en gebruiken.

Of en wanneer Nokia besluit om Drive+ in meer landen (Nederland en België bijvoorbeeld) beschikbaar te maken voor andere merken Windows Phone 8 toestellen is nog niet bekend. Ik kon de app in ieder geval in Nederland nog niet vinden met mijn HTC 8X ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.