Nieuws
30 januari 2012 - Ron Smeets

Uitrol Nokia Belle vanaf 8 februari

Op de Vietnamese site van Nokia heeft dit weekeng heel even een pagina online gestaan (screenshot hieronder) waarin vermeld werd dat de uitrol van Nokia Belle (voorheen Symbian Belle) daar vanaf 8 februari zal starten.

De pagina is inmiddels weer offline gehaald en het is ook niet duidelijk of de Vietnamese uitrol gelijk zal lopen met de uitrol in de rest van de wereld. Nokia maakte vorige week wel al bekend dat de bestaande Symbian toestellen (zoals de N8, E7, X7, E6 etc) vanaf nu wel al af fabriek met Nokia Belle geleverd worden.

Officiëel is er dus nog niets bekend over de datum van 8 februari, maar mij is inmiddels wel al ter ore gekomen dat Nokia Belle (voor de bestaande toestellen dus) inderdaad rond die datum beschikbaar zal komen. De persvoorlichter van Nokia kon daarover nog niet meer zeggen dan dat Nokia Belle 'binnenkort' beschikbaar zal komen. Nokia heeft de afgelopen weken wel al meerdere keren gespeculeerd over een release van Nokia Belle in februari dus de Vietnamese datum, samen met de informatie die ik ontvangen heb, lijkt heel dicht bij de waarheid te liggen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.