Nieuws
16 januari 2015 - Ron Smeets

Uitrol Lumia Denim update start deze maand Microsoft rolt nieuwste Lumia Windows Phone versie gefaseerd uit

Microsoft start deze maand nog met de uitrol van de Lumia Denim update voor alle Windows Phone 8.1 Lumia smartphones. De nieuwste software versie werd rondom de IFA al aangekondigd, samen met de Lumia 830 en 735 maar de update wordt nu pas uitgerold. Dat gaat ook nog eens gefaseerd dus de kans bestaat dat jouw Lumia pas over ettelijke weken aan de beurt is.

Lumia Denim brengt behalve de bekende bug fixes en performance verbeteringen ook enkele nieuwe functie's naar de Lumia toestellen. Functies die de concurrentie (iOS en Android) overigens alle geruime tijd bieden, maar dit ter zijde.

Enkele voorbeelden: met Live Folders kun je apps indelen in groepen en de spraak assistent Cortana is nu in meerdere talen beschikbaar (nog niet in het Nederlands helaas). Op Lumia toestellen met de zogenaamde glance screen functie wordt na de update meer informatie op het (vergrendelde) scherm getoond (meldingen en dergelijke). De Lumia Camera app is ook verbeterd waardoor je nog sneller kiekjes kunt schieten.

Letwel: ondanks het feit dat vrijwel alle Windows Phone 8.1 Lumia's in aanmerking komen voor de Denim update zullen niet alle nieuwe functies beschikbaar zijn voor alle toestellen en/of landen. Hieronder staat een demovideo van de Lumia Denim update. In de kleine lettertjes onder in beeld kun je zien welke functie voor welk toestel beschikbaar is, indien relevant. Enjoy!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.