Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Uitrol Android 5.0 Lollipop start 3 november Google laat nieuwe Android versie ruim voor de feestdagen los

Google heeft bevestigd dat de uitrol van de nieuwste Android versie, 5.0 Lollipop, op 3 november van start zal gaan. Die mededeling stond in een bericht voor ontwikkelaars.

Natuurlijk, dat weet inmiddels bijna iedereen wel, betekent dat niet dat alle Android toestellen het nieuwe OS direct kunnen downloaden en installeren. Ook niet de modellen van de merken die al bevestigd hebben welke toestellen geupgrade zullen worden.

Fabrikanten, en providers, hebben doorgaans nog wat tijd nodig om de nieuwe Android versie geschikt te maken voor hun toestellen. De eigen UI en andere merkspecifieke software bijvoorbeeld. De datum van 3 november komt wel overeen met de dag dat ook de nieuwe Nexus smartphone en tablet beschikbaar komen die natuurlijk 'af fabriek' al uitgerust zijn met Android 5.0. De Nexus 9 en Nexus 6 zullen overigens niet overal tegelijk in de winkels verschijnen, maar gefaseerd in diverse landen. Hieronder een screenshot van de melding voor ontwikkelaars.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.