Nieuws
25 april 2014 - Ron Smeets

Uitrol Android 4.4.2 KitKat voor Galaxy Note II begonnen

Dat de Galaxy Note II een upgrade naar de nieuwste Android versie zou gaan krijgen was al bekend en het lijkt er sterk op dat de uitrol van Android 4.4.2. Kitkat voor de internationale versie van het toestel nu ook begonnen is.

De eerste berichten over Note II's die de upgrade mogelijk al ontvangen hebben zijn af te leiden uit de beschikbaarheid van de update via Samsung Kies in Frankrijk.

Het is nog niet bekend hoe snel, en wanneer dus, de KitKat upgrade voor de Note II naar de rest van Europa (Nederland en België in het bijzonder) uitgerold zal worden. Mochten er al lezers zijn die hem officieel binnen hebben, of krijgen in de komende dagen, laat dat dan vooral even in de reacties weten.

Behalve de 'KitKat' voordelen, zoals een snellere en soepelere UI, camera opstarten vanuit het vergrendelscherm, draadloos printen en dergelijke, brengt de upgrade voor de Note II ook functies als Samsung Wallet (voor mobiel betalen) en KNOX (databeveiliging) mee naar het toestel.

Update/Versie details
- Model: GT-N7100
- Model name: GALAXY Note II
- Country: France
- Version: Android 4.4.2
- Changelist: 1280411
- Build date: Tue, 08 Apr 2014 17:52:29 +0000
- Product Code: XEF
- PDA: N7100XXUFND3
- CSC: N7100OXAFND3
- MODEM: N7100XXUFND3

Bron: SamMobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.