Nieuws
30 oktober 2010 - Ron Smeets

Uitrol Android 2.1 op Sony Ericsson Xperia X10 start morgen

Terwijl de meeste fabrikanten al druk bezig zijn met de uitrol van Android 2.2 en voorbereidingen voor versie 2.3, heeft Sony Ericsson nog een inhaalslag te gaan. De eerste stap wordt vanaf dit weekend, zondag 31 oktober om precies te zijn, gezet: De uitrol van Android 2.1 voor de Xperia X10 toestellen (inclusief de X10 Mini en Mini Pro)

Deze update zat er natuurlijk al een hele tijd aan te komen (medio maart werd hij al aangekondigd) maar tegelijkertijd kwam het er telkens ook weer niet van. Uitstel op uitstel volgde. Tot nu dus!

De Zweeds-Japanse fabrikant heeft nu via haar product blog bevestigd dat de uitrol nog dit weekend zal starten. Als eerste zullen de scandinavische landen aan de beurt zijn. In de dagen en weken daarna volgt de rest van Europa (en de Wereld). Letwel, wanneer je een simlock versie van de X10 hebt, dan kan het natuurlijk allemaal nog iets langer duren omdat de providers zelf de update ook nog goed moeten keuren (en wellicht een 'eigen' kleurtje geven ;-) heb je een X10, X10 Mini of X10 Mini Pro, dan ontvang je vanzelf een update melding als het zover is.

Mocht je nog niet weten wat de Android 2.1 upgrade aan vernieuwingen en verbeteringen met zich meebrengt, dan kun je dat hier of hier nog eens bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.