Tablets
21 oktober 2015 - Ron Smeets

Uitgebreide review van de Surface Pro 4 (video) De tablet is in Nederland nog niet te bewonderen, maar in de VS wordt hij al driftig getest

Microsoft introduceerde twee weken geleden, behalve drie nieuwe Lumia smartphones, ook de vierde generatie van de Surface tablet. De drie voorgangers werden geen echt grote succesnummers, en dan druk ik me nog zacht uit. Of de Surface Pro 4 wel een 'hit' wordt is nog niet te zeggen. De hybride tablet / laptop vervanger heeft heel wat verbeteringen meegekregen maar het prijskaartje blijft aan de gepeperde kant. Sterker nog, de 'vanaf prijs' is zelfs nog omhoog gegaan. Ik wacht nog op een Nederlands testexemplaar voordat ik er meer over kan zeggen.

In de tussentijd kwam ik vandaag deze bijzonder uitgebreide, ruim 11 minuten durende, videoreview uit de VS tegen die het bekijken zeker waard is. Opvallend is dat de eerste conclusie al na amper anderhalve minuut getrokken wordt. Heb je al een Surface Pro 3, dan moet je serieus overwegen om alleen het nieuwe toetsenbord accessoire aan te schaffen. Die kost 'slechts' 129 dollar en maakt de gebruikerservaring van de 'oude' Surface een heel stuk prettiger. Dat is leuk, maar ik blijf erbij dat wanneer je als Microsoft een product in de markt zet dat zich positioneert als een laptop vervanger, en tussen de 900 en 2500 dollar kost, daar een toetsenbord bij geleverd moet worden.

De tweede conclusie van WindowsCentral is dat de Windows 10 upgrade ook al voor heel wat verbeteringen in het gebruik zorgt. Nog een argument om, als je dus al een Surface Pro 3 hebt, geen geld uit te geven aan een nieuw exemplaar.

Vervolgens wordt pas gesproken over de verbeteringen en de ervaringen met de Surface Pro 4. Het scherm is niet alleen groter maar ook veel beter geworden en de dunnere randen geven de tablet een compacter, en fraaier, uiterlijk. En de nieuwe processors maken hem ook een stuk sneller dan zijn voorganger.

Aan het eind van de video komt de Surface Book ook nog heel even voorbij. Enjoy!

https://youtu.be/lTUaNbCx704

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.