Toestellen
24 augustus 2006 - Ron Smeets

Uitgebreide review van de Nokia E62

PC Mag dot com heeft de low-end BlackBerry killer van Nokia, de E62 aan een uitgebreide review onderworpen.

Ondanks het feit dat de reviewer het prototype in de week dat hij 'm aan het testen was maar liefst vijf keer heeft moeten 'flashen' vanwege de nodige bugs die nog opgelost moesten worden zijn de bevindingen van PC Mag overwegend positief.

De E62 wordt volgens hen een geduchte concurrent voor de Motorola Q en BlackBerry 8700. Natuurlijk moet je als mobiele beller wel bereid zijn om met een groter toestel dan de gemiddelde candybar of clamshell aan je oor rond te lopen, maar dat moge bekend zijn bij liefhebbers van 'BlackBerry' achtige Smartphones.

Een voordeel van de afmeting van de E62 is natuurlijk het grote display. Met een diagonaal van 7cm en een resolutie van 320x240 is ie goed te gebruiken als email-device. Hier heeft het keyboard ook een belangrijk aandeel in. De toesten zijn goed te bedienen en reageren prima. Ook de joystick, net onder het display, is een welkome feature die het feit dat het display geen touch-screen functie heeft snel moet, en doet, vergeten.

Het OS, Symbian 9.1 met de Series 60 (versie 3) interface is een stuk sneller dan de oude Symbian versies. Daarnaast is het vooral belangrijk voor diegenen die liever geen Microsoft Mobile toestel willen, om welke reden dan ook.

De E62 ondersteunt vrijwel alle mobile push Email applicatie's: Goodlink, Intellisync, BlackBerry Connect, Visto, Roadsync en DataViz. Tijdens het testen heeft PC Mag het zelfs voor elkaar gekregen om diverse Email-clients simultaan te laten functioneren.

De accu gaat wel minder lang mee in vergelijking tot de meeste BlackBerry toestellen. Met 2 Email-clients actief bleef het toestel ongeveer 24 uur werken. Met andere woorden: elke nacht aan de lader dus.

Het belangrijkste voordeel dat de E62 heeft ten opzichte van toestellen als de BlackBerry 8700T, Motorola Q en nieuwe Treo's is echter de prijs. Hij is, in de VS, al te koop voor 99 dollar, met abo.Gerelateerde links:
Nokia's Blackberry toestel eindelijk leverbaar
Nokia's E62 een goedkope BlackBerry concurrent
De E61: Nokia's eigen blackberry
Nokia introduceert de E-Serie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.