Nieuws
26 oktober 2007 - Ron Smeets

Uit eigen ervaring: SMS-en tijdens het rijden is gevaarlijk

Nu moet ik natuurlijk een beetje uitkijken wat is zeg, maar onlangs reed ik op de A2, ergens in Limburg. Het was avond, bijna niemand op de weg. Dus cruise control op 160, knietje aan het stuur en al emailend op weg naar huis.

Wie dit herkend mag zijn of haar vinger opsteken ;-). Ik moet ook bekennen dat ik dit niet dagelijks doe maar het komt wel eens voor en ik weet ook wel dat het verstandig is, maar toch gebeurt het wel eens.

Echter, enkele minuten later was ik voorlopig even genezen van het emailen en SMS-en tijdens het rijden toen de linkerwielen van mijn auto in de berm raakten, nog steeds met 160 op de teller.

Dankzij het nodige portie geluk (het was droog) en een beetje stuurmanskunst (ooit een anti-slip cursus gedaan) wist ik mijn auto zonder veel problemen weer in de juiste rijbaan te sturen en mijn weg, ietwat geschrokken te vervolgen. De betreffende email heb ik 20 minuten later thuis maar afgemaakt en verzonden. . .

Voor diegenen die nu nog twijfelen over hoe gevaarlijk dit soort acties tijdens het rijden kunnen zijn staat hieronder een video. Nee, niet van mijn eigen ervaring maar van een ‘wedstrijd’ die onlangs in Florida gehouden werd door Nuance, ontwikkelaar van spraakgestuurde applicaties voor onder andere tekstinvoer zodat we straks de emails en SMSjes gewoon kunnen inspreken.Gerelateerde links:
Website tegen mobiel bellen in de auto.
Tiener SMS't tijdens het rijden: 5 doden
Agent aangereden door SMSende bestuurder
Fileinformatie per SMS gevaar voor het verkeer
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.