Concepten
15 november 2010 - Ron Smeets

UI concept van Ixonos

Het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke, intuitieve, User Interface (UI) voor touchscreen smartphones is bepaald geen sinicure. Grote fabrikanten als Nokia (Symbian) en Microsoft (Windows Mobile / Phone) worstelen er al jaren mee.

Ixonos heeft onderstaand concept bedacht (video) die, zo zeggen ze zelf, compatible is met Moblin en MeeGo. Feitelijk hebben ze goed gekeken naar enkele handige (gebruiksvriendelijke) features uit Android en Sony Ericsson's Time- en Mediascape UI's. Het zal mij benieuwen of dit concept verder doorontwikkeld gaat worden en of we het in toekomstige (Linux based) smartphones gaan terugzien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.