Toestellen
24 juni 2015 - Ron Smeets

Ubuntu versie van Meizu MX4 komt naar Europa... nou ja, 'soort van' Het toestel is vanaf 25 juni online te koop, maar... alleen als je een uitnodiging weet te bemachtigen

Vanaf 25 juni zal Meizu de Ubuntu versie van de MX4 ook in Europa gaan verkopen. Nou, ja, zo ongeveer dan. Je zult het toestel sowieso niet in de winkels gaan zien. Alleen online verkoop dus. Maar dat is niet de grootste drempel die de Chinese fabrikant opwerpt. Waar OnePlus bijna helemaal afgestapt is op het kopen met een uitnodiging (voor de One in ieder geval) gaat Meizu die onzinnige manier van verkoop weer nieuw leven in blazen voor de Meizu MX4 Ubuntu.

Een klein voordeel ten opzichte van het 'invite' systeem van OnePlus is wel dat Meizu uitnodigingen in wat ze een Origami Wall (Japanse papiervouwkunst ;)) noemen verstopt op haar website. Die hoef je dan alleen nog zelf te gaan zoeken, maar let op: er zijn slechts een beperkt aantal toestellen en dus uitnodigingen beschikbaar. Ik heb de site even bezocht maar niets kunnen vinden. Niet dat ik heel erg veel moeite gedaan heb ;) Maar mocht jij er wel in slagen een uitnodiging te bemachtigen, zie afbeelding hieronder, dan mag je 299 euro afrekenen voor het toestel.

Een paar jaar geleden leken eenvoudige besturingssystemen die een alternatief boden voor Android, iOS, Windows Phone en waarmee smartphones goedkoper geproduceerd konden worden, nog een grote toekomst beschoren. Helaas zijn FireFox OS en Ubuntu momenteel in nog maar heel weinig smartphones terug te vinden. Bovendien zijn inmiddels ook al heel wat Android en Windows Phone toestellen beschikbaar waarvan het prijskaartje ruim onder de 100 euro ligt. Met andere woorden; je kunt tegenwoordig een goedkope smartphone kopen met een OS waar je al aan gewend geraakt, dat vrijwel door iedereen gebruikt wordt en waarvoor honderdduizenden apps beschikbaar zijn.

https://twitter.com/omgubuntu/status/613385023656476672

Voor de volledigheid nog even de belangrijkste specs van de Meizu MX4 Ubuntu:
- 5.36 inch IPS scherm (1920 x 1152 pixels) 'Full HD +'
- 2GHz octa core MediaTek MT6595 processor
- 2GB RAM
- 16GB geheugen (geen microSD optie)
- 20.7 megapixel camera
- 2 megapixel selfie cam
- WiFi, GPS, Bluetooth
- 3100 mAh accu
- 144 x 75.2 x 8.9 millimeter
- 147 gram

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.