Nieuws
07 maart 2011 - Ron Smeets

Ubuntu op de Motorola Xoom (video)

Ubuntu is een op Linux gebaseerd open OS voor PC's, Laptop's, Netbooks, servers en, zo blijkt nu, het werkt ook op tablets. Het staat te boek als een gebruiksvriendelijk systeem.

Ik ben benieuwd of Ubuntu ook zijn weg gaat vinden naar tablets. Hieronder is in ieder geval al te zien dat het OS op een Motorola Xoom functioneert. Het is nog een 'rooted' versie (of hobbybob hack ;-)) OK, echt soepel ziet het er allemaal nog niet uit en het draait nog binnen een zogenaamde Virtual Machine op de Xoom, maar toch.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.