Accessoires
18 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Ubuntu Edge verbreekt crowdfundrecord

De Ubuntu Edge liet vanaf dag één veel hartjes sneller kloppen, toen de smartphone die zowel op Android als Linux draait, op de crowdfundingwebsite Indiegogo verscheen. Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, had als doel om 32 miljoen dollar binnen te harken. Iets te fanatiek, aangezien het vorige record 10,2 miljoen was, op de naam van de Pebble-smartwatch. Met nog maar 3 dagen te gaan, lijkt het er op dat het bedrag van 32 miljoen dollar niet gehaald zal worden.

Ondanks het feit dat ze dit doel niet gehaald hebben, zullen ze vast en zeker blij zijn met het feit dat ze het record hebben verbroken. De directeur van Canonical hoopt stiekem toch dat de Ubuntu Edge er zal gaan komen en liet weten dat meerdere fabrikanten interesse hebben getoond om bepaalde onderdelen van deze smartphone te gaan produceren. Maar welke fabrikanten dit zijn, vertelden ze nog niet.

Canonical heeft wel een extra optie toegevoegd om het bedrag wellicht wat hoger te krijgen. Bedrijven kunnen nu een starterspakket met 10 exemplaren van de Ubuntu Edge bestellen voor een bedrag van 7000 dollar. Hierbij krijgen de bedrijven ook toegang tot online workshops en 14 dagen online ondersteuning. Maar of de bedrijven hier warm voor zullen gaan lopen, is nog maar de vraag. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl