Nieuws
25 april 2008 - Jeroen de Hooge

Typhone overgenomen door de Phonehouse

Per 1 mei 2008 neemt The Phone House de webshops Typhone.nl, Femmefone.nl en ICTango.nl over. Deze online merken passen uitstekend binnen het beleid van The Phone House. Met deze overname breidt de telecomaanbieder haar marktpositie in Nederland verder uit.

De merken Typhone.nl (bekend van de online Sim Only en GSM aanbiedingen), Femmefone.nl (alles over ladyphones) en ICTango.nl van FM Investments zijn populaire online telecomshops. The Phone House is op dit moment met bijna 200 winkels de grootste onafhankelijke telecomretailer in Nederland. Met deze overname worden de online en offline krachten gebundeld.

De ambitie van The Phone House, om de absolute nummer één in de consumentenmarkt voor mobiele communicatie te worden, is met deze overname een stap dichterbij gekomen. Bert van Dam, Managing Director van The Phone House: “Wij zien online en offline verkoop niet als twee losstaande manieren om te verkopen. Het versterkt elkaar juist. Online wordt steeds belangrijker voor de consument. Het unieke punt van Typhone.nl, Femmefone.nl en ICTango.nl is dat zij een prachtige dienst leveren die helemaal aansluit bij de wensen van een specifieke doelgroep. Dit past bij onze visie dat de klant altijd centraal staat.”

Ook financieel directeur Frank Sanders van Typhone.nl is blij met de overname: “Wij zijn erg blij met deze stap. We waren al de sterkst groeiende online aanbieder. The Phone House is een sterk en succesvol merk. Zij zijn voor ons de ideale partner om samen door te groeien naar de positie van marktleider.” De directie van Typhone.nl blijft na de overname in functie en de succesvolle webshops behouden hun herkenbare uitstraling.Gerelateerde links:
Samsung Soul (U900) nu ook naar de rest van Europa
Tweede dual-sim Samsung op komst
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.