Nieuws
15 augustus 2010 - Ron Smeets

Typen zonder (echt) op het keyboard te letten met Blind Type

De meesten van jullie kennen Swype waarschijnlijk al wel. Volgens Samsung wordt het de nieuwe hype en het werk en als je er ff aan gewent bent ook een stuk sneller dan gewoon typen op een virtueel keyboard.

Toch vind ik het toetsen nog altijd iets natuurlijker dan het 'vegen'. Hieronder kun je een tweetal videedemo's zien van Blind Type, een mogelijk alternatief voor Swype. Met Blind Type kun je 'normaal' typen op een virtueel keyboard zonder dat je echt erop hoeft te letten dat je vingers de juiste letters aanraken. Het werkt eigenlijk zoals de woordvoorspelling op sommige virtuele toetsenborden, maar dan met een nog veel grotere foutcorrectie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.