Nieuws
17 november 2008 - Ron Smeets

Typen op de Nokia 5800

Typen op een virtueel toetsenbord blijft een kwestie van wennen. De Nokia 5800 XpressMusic heeft diverse invoer mogelijkheden, vanriërend van de normale virtuele qwerty toetsenborden tot handschriftherkenning.

Onderstaande videodemo toont echter aan dat ze allemaal lang niet zo snel werken als een fysiek toetsenbord, maar dat is eigenlijk geen verassing. Het gemis van fysieke feedback bij het indrukken van een toets zorgt ervoor dat je continu het gevoel hebt te moeten kijken naar het toetsenbord of je wel de juiste toets aangeraakt hebt.

Ik ben beniewd hoe dat bij de BlackBerry Storm zal zijn met zijn 'clickable' display.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.