Nieuws
19 augustus 2010 - Ron Smeets

Twitteren achter het stuur fataal voor plastisch chirurg

Nog geen 12 uur geleden schreef Cowboy Marc nog een artikel over de nieuwe 'Auto in = GSM uit" campagne waarmee de overheid de bewustwording onder automobilisten wil aanwakkeren om niet te bellen, SMS'en of twitteren achter het stuur. Zelf ben ik ook wel voorstander van iets hardere campagnes zoals deze, maar een verhaal als hieronder doet het natuurlijk ook altijd goed.

In Californië is afgelopen maandag een beroemde plastisch chirurg, Dr. Frank Ryan, overleden nadat hij de macht over het stuur van zijn auto verloor terwijl hij aan het twitteren was.

Uit verklaringen van onder andeere zijn ex-vriendin is namelijk gebleken dat Dr. Ryan vlak voor zijn dodelijke ongeval nog een tweet over zijn hond postte. Kort daarna storte hij met zijn auto, waar de betreffende hond ook in zat, in een ravijn. De doktor was niet meer te redden, de hond overleefde het ongeval.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.