Social Media
30 augustus 2013 - Nichal Joosse

Twitter vernieuwt conversatieweergave in iOS- en Android-app

Via een blogpost liet Twitter eergisteren weten dat de apps voor iOS en Android een update hebben gekregen. De belangrijkste nieuwe feature in de update is de vernieuwde conversatieweergave. In de bijgevoegde video legt Twitter precies uit hoe de nieuwe feature werkt. De voornaamste verandering is dat conversaties voortaan in de timeline te zien zijn. Conversaties worden aangegeven met een blauwe lijn.

De bovenste tweet in een conversatie is de eerste tweet. Door naar beneden te scrollen, kan een gebruiker het gesprek op chronologische volgorde lezen. Wanneer de gebruiker op een tweet in de conversatie klikt, worden alle reacties op deze tweet getoond. Het is nu ook gemakkelijker geworden om een conversatie of een tweet te delen. Op iOS en Android kunnen tweets via e-mail woren gedeeld en met Android is het ook moelijk om een privébericht via e-mail te delen.

Naast deze feature zijn er ook verbeterde notificaties toegevoegd aan de applicatie. Het is nu ook mogelijk om notificaties te ontvangen van een lijst met Twitter-gebruikers. Deze lijst is gepersonaliseerd, al geven ze niet aan hoe deze lijst samengesteld kan worden. De apps van Twitter zijn gratis te vinden in de App Store en in Google Play.  

Over de auteur: Nichal Joosse