Social Media
21 oktober 2013 - Nichal Joosse

Twitter stopt met Twitter Music-app

Amper zes maanden na de lancering trekt Twitter de stekker uit de Twitter Music-app. Dit beweren verschillende bronnen aan AllThingsD. Het is vooralsnog onduidelijk waarom Twitter stopt met deze app, maar het lijkt erop dat dit te maken heeft met het feit dat de app allesbehalve succesvol is. Na het debuut in april wist de app een zesde plaats te halen in het rijtje met de populairste gratis downloads, maar in de maanden erna zakte de app ver weg naar beneden. 

Aan het einde van augustus plaatste onderzoeksbedrijf Onavo de muziekapp van Twitter op de 1672e plaats in hun ranglijsten. AppAnnie, een ander onderzoeksbedrijf dat onderzoek doet naar apps, plaatste Twitter Music eergisteren op een 264e plaats. Het schrappen van Twitter Music laat zien dat het bedrijf vermoedelijk een misstap heeft gemaakt op het gebied van hun online muziekstrategie, die het afgelopen jaar niet bepaald een duidelijke richting toonde.

Twitter Music was een project van de voormalige 'business development leader' van Twitter, Kevin Thau. De app was gemaakt door het team achter 'We Are Hunted', een bedrijf dat Twitter overnam om zich te richten op muziekproducten. Vlak nadat Twitter Music werd gelanceerd, verliet Thau het bedrijf om directeur te worden bij Jelly, een startup die opgericht is door Twitter's 'voorvader' Biz Stone.

Twitter__music_-_Market_Share_and_App_Store_Statistics____Onavo_Insights-640x277 

Over de auteur: Nichal Joosse