Social Media
18 april 2013 - Redactie MobileCowboys

Twitter #music van start, maar (nog) niet in Nederland

Vandaag is Twitter #music van start gegaan, althans als je in Amerika Canada, UK, Ierland, Australië of Nieuw Zeeland woont, en een iPhone of iPod Touch hebt. Nederland (en Android gebruikers) moeten nog even wachten totdat ze de nieuwe muziekdienst kunnen gebruiken.

Twitter nam eerder de muziekdienst 'We Are Hunted' over die nu omgedoopt lijkt tot Twitter #music, de nieuwe dienst maakt het mogelijk om (nieuwe) muziek te ontdekken aan de hand van je twitter volgers en hastags die gebruikt worden op het sociale netwerk, de resultaten van het zoekmechanisme krijg je via de nieuwe Twitter #music app voorgeschoteld.
Twitter%20music_Player
De gevonden muziek komt van drie verschillende bronnen, iTunes, Spotify en Rdio. Gebruik je iTunes dan krijg je de gebruikelijke previews te horen, Spotify en Rdio zijn beide streaming muziekdiensten waarvoor je moet betalen, althans bij de premium pakketten waar smartphone gebruik beschikbaar is.
Twitter zegt dat ze aan het een uitbreiding van muziekdiensten werkt en ook zal er later een Android app beschikbaar komen.
Twitter%20music
Mocht je een Amerikaans IP adres en iTunes account hebben dan is de kans groot dat dan in de iTunes Appstore de Twitter #music app kan downloaden en de nieuwe muziekdienst uitproberen?
Twitter #music is ook via https://music.twitter.com/ te bereiken maar doet in Nederland ook niet veel muziek afspelen, we zullen dus nog even geduld moeten hebben, tot die tijd enkele screenshots ;)
Twitter%20music%20profiel
Twitter%20music_Suggested

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl