Social Media
10 augustus 2013 - Nichal Joosse

Twitter Music-app voor iOS nu ook in het Nederlands

Eerder dit jaar kwam Twitter met de Twitter #music app. Met Twitter Music is het mogelijk om nieuwe muziek te ontdekken. Op basis van alle Twitter-accounts die je volgt, krijg je artiesten en nummers te zien en te horen die je wellicht leuk zou kunnen vinden. Toen de app in april verscheen, was 'ie nog niet in de applicatiewinkels te vinden. Sinds gisteren is 'ie te vinden in de App Store van Apple en dat ook nog eens helemaal in het Nederlands. 

De app is naast het Nederlands ook te gebruiken in het Frans, Deens, Fins, Duits, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds en Italiaans. Ook vindt de app Nederlandse artiesten en muziek. Zo zijn artiesten als Nielson, Anouk, Jan Smit, Laura Jansen en de 3 J's te vinden wanneer je op de pagina 'Aanbevolen' kijkt. Maar ook populaire dj's als Afrojack en Yellow Claw zijn terug te vinden in Twitter Music.

Naast het vinden van artiesten en muziek heeft de app ook nog een aantal handige features. Zo is te zien welke artiesten gevolgd worden door hun collega's, waardoor je kunt zien wie ze wellicht supporten of zelf waarderen. Ook is het mogelijk om je eigen muziekbibliotheek af te scannen om te kijken naar aanbevolen muzieknummers. Als je wilt weten waar je zelf in het verleden tweets over hebt geplaatst, dan kan dit ook in de applicatie.

Of Twitter Music populair gaat worden in Nederland, is nog maar de vraag. In de Verenigde Staten is de applicatie niet eens te vinden in de top 200, terwijl er bij de release toch een enorme hype was omtrent de applicatie.  

Over de auteur: Nichal Joosse