Nieuws
12 april 2013 - Nichal Joosse

Twitter Music App komt er aan

De geruchten waren er al een tijdje, maar het blijkt nu toch waar te zijn. Naar alle waarschijnlijkheid lanceert Twitter vandaag hun eigen Twitter Music-app. De introductie valt samen met het bekende muziekfestival Coachella, dat dit weekend plaatsvindt in de Californische woestijn. De Twitter Music-app is ontstaan dankzij de overname van We Are Hunted, een website waar men nieuwe muziek kon ontdekken. 

De Twitter Music-app wordt een losstaande app, die artiesten en muzieknummers als suggestie geeft op basis van persoonlijke voorkeuren. De app kijkt naar de Twitter-accounts die je volgt, maar ook naar de suggesties die je zelf opgeeft. Gebruikers hebben de mogelijkheid om naar muziekclips binnen de app te luisteren, waarbij Twitter gebruik zal maken van diensten van derden, zoals iTunes, Vevo en Soundcloud.

Er is geen Twitter-account nodig om de app te kunnen gebruiken. Twitter Music zal geen muziekspeler worden met muziek die lokaal opgeslagen wordt, maar kan gezien worden als een streaming-dienst. Nu is het nog eventjes wachten totdat de applicatie daadwerkelijk gelanceerd wordt.  

Over de auteur: Nichal Joosse