Nieuws
08 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Tweetdeck voor Android en iOS verleden tijd, of toch niet?

Twitter kondigde op 19 April aan de ze zou stoppen met Tweetdeck voor Android, AIR en iOS en sinds vandaag behoort de voor vele favoriete twitter app tot het verleden. Naast het stoppen van Tweetdeck voor Android, AIR en iOS gaat ook de support op de Facebook integratie stoppen in de desktop app.

Op 3 Mei 2011 kocht Twitter de populaire (personal browser voor o.a. Twitter en Facebook) voor een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen dollar, De transactie bestond uit een deel cash en aandelen. Nu twee jaar later heeft Twitter CEO Dick Costolo besloten dat  Android, iOS en AIR gebruikers maar opzoek moeten naar een andere Twitter client. Naast het stoppen van de mobiele Tweetdeck apps, kondigde Twitter ook aan te stoppen met de support op de Facebook integratie in de desktop app. Wie in de App Store op zoek gaat naar Tweetdeck zal onderstaande afbeelding te zien krijgen.
Tweetdeck%20uit%20App%20Store
Zoek je via de Play Store App op je Android telefoon naar Tweetdeck dan krijg je geen resultaat, doe je dezelfde zoekopdracht via je browser op je desktop computer dan is de app nog steeds te downloaden (voor zolang als het duurt?)
Tweetdeck%20Playstore
Er zijn natuurlijk alternatieve iOS apps zoals:
- Tweetbot (prijs 2,69 euro),
- Twitter voor iOS (gratis) of
 -HootSuite (gratis).
Voor Android zijn er apps als:
- Tweetcaster (gratis of 3,77 euro voor Pro versie),
- Seesmic (gratis of 2,27 euro voor Pro versie) of
- Twitter voor Android (gratis).
Mocht je zelf nog een goede tip hebben van een andere Twitter app laat deze dan hieronder achter?

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl