Geruchten
22 maart 2011 - Ron Smeets

Tweet: "Nokia R&D test al vier Windows Phone toestellen"

De veelbesproken Eldar Murtazin, bekend om zijn voorspellende mobiele gave (met wisselend succes ;-)) heeft op Twitter weer een bijzondere uitspraak gedaan over Nokia en Microsoft.

Kennelijk, zo zegt Eldar, zijn de ontwikkelaars bij Nokia R&D op dit moment al vier Nokia Windows Phone toestellen aan het testen.

Op zich klinkt dat zeer plausibel, zeker als je bedenkt dat Nokia's CEO, Stephen Elop, enkele dagen geleden zelf ook al wereldkundig maakte dat de ontwikkeling van de eerste Nokia Windows Phone toestellen in volle gang is. Opvallend is echter de korte opmerking in Eldar's tweet dat Nokia ook al toestellen test op basis van de zogenaamde 'chassis 2' hardware specs die Microsoft later dit jaar gaat onthullen naar fabrikanten en waar de HTC Ignite, een toestel dat enkele dagen geleden opdook in het geruchtencircuit, ook aan zou voldoen. Die specs, zo luiden de geruchten, zijn iets minder high-end en dus bedoeld voor de ontwikkeling van mid-range Windows Phone 7 toestellen. Verder roept Murtazin in zijn tweet (ja, ja, allemaal binnen 140 tekens ;-)) ook dat Nokia al een tablet aan het testen is, vermoedelijk met het Windows 8 OS.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.