Nieuws
13 juli 2016 - Ron Smeets

Tweederde van alle Android toestellen draait nog op KitKat en Lollipop De verspreiding van Marshmallow groeit nog steeds gestaag

Elke maand publiceert Google de marktaandelen van de verschillende Android versies en na de introductie van iedere nieuwe versie duurt het elk jaar weer iets langer voordat die massaal doordringt op Android toestellen. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat niet iedereen elk jaar een nieuwe Android smartphone, of tablet, met de nieuwste OS versie koopt. Maar ook het update beleid van fabrikant speelt een belangrijke rol. Ter vergelijk, Lollipop bereikte in mei vorig jaar de mijlpaal van 10%. Marshmallow had daar dit jaar een maand langer voor nodig.

Enfin, op dit moment, volgens de Play Store metingen van Google, draait ruim 13% van alle Android toestellen op de nieuwste, Marshmallow, versie van het OS. Zo'n tweederde van die toestellen maakt nog gebruik van Lollipop (35.1%) en KitKat (30.1%).

Behalve Marshmallow, dat van 10.1 naar 13.3% steeg, groeide ook het aandeel van Lollipop 5.1 nog enigszins, van 20 naar 20.8%. Op zich niet zo vreemd omdat nog altijd heel veel nieuwe toestellen, zeker in het midden- en instap segment, af fabriek voorzien zijn van deze Android versie.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.