Nieuws
08 december 2015 - Ron Smeets

Tweede redelijke maand op rij voor HTC Omzet november bijna 15% hoger dan oktober, maar nog altijd flink lager dan in 2014

HTC rijgt de succesmaanden al jaren niet meer aan elkaar. De Taiwanese fabrikant zal dus verheugd uitgekeken hebben naar het moment waarop ze konden bekendmaken dat de omzet voor de tweede maand op rij gestegen is. Reden om direct de champagnekurken te laten ploppen is er echter nog niet.

In november steeg de omzet, ten opzichte van oktober, met bijna 15% naar 10.29 miljard Won (8.14 miljoen Euro). In oktober was de omzet, vergeleken met september ook al met 25% gestegen. Twee opeenvolgende maanden met stijgende omzetten is de afgelopen jaren een zeldzaamheid geworden voor HTC. Het sprankje hoop van vorige maand is dus weer een heel klein beetje feller geworden.

Maar, zoals gezegd, reden voor een feestje op het kantoor van de Taiwanese fabrikant is er nog niet. Vergeleken met 2014, ook al geen succesjaar, daalde de omzet in november nog wel met ruim 39%. Over het hele jaar gerekend staat de omzetteller van HTC nu op 115.17 miljard won, 91.1 miljoen Euro. Ook dat is nog altijd ruim 33% minder dan een jaar geleden.

HTC verwacht overigens dat de omzet in december nog iets verder zal aantrekken. Ten eerste omdat de feestmaand traditioneel de beste maand is voor toestel fabrikanten en ten tweede omdat de HTC One A9 pas een week of zes in de winkels ligt en het redelijk doet.

Bron (HTC)