Entertainment
08 mei 2008 - Redactie MobileCowboys

Tweede Nokia Trends Lab event op 29 Mei

PERSBERICHT - Nokia Benelux en MTV organiseren op 29 mei het tweede Nokia Trends Lab (NTL). In deze tweede editie van NTL figureert C-mon & Kypski, een van Nederlands meest spraakmakende nieuwe bands, als mentor.

Nokia Trends Lab is een grensverleggend platform dat mobiele communicatietechnologie combineert met experimentele kunst. C-mon & Kypski zijn de mentors van het creatieve 'Sound Lab.' Tijdens hun recente tournee door de VS deden C-mon & Kypski een groot aantal Amerikaanse steden aan, waar ze typische stadsgeluiden verzamelden.

De band heeft deze geluidsfragmenten exclusief online beschikbaar gesteld voor Nokia Trends Lab. De deelnemer die hiermee de meest originele en aansprekende remix weet te maken mag op 22 mei met C-mon & Kypski de studio in om de track te remixen. De remix wordt gepresenteerd tijdens het Nokia Trends Lab van 29 mei in de MTV Studio’s in Amsterdam. De tweede editie van NTL wordt ook opgeluisterd door Kraak & Smaak en de Belgische DJ’s The Glimmers.

'Nokia Trends Lab wil nieuwe muziekervaringen creëren door het verruimen van de mobiele mogelijkheden. Dat sluit perfect aan bij ons streven om muziek te benaderen vanuit een baanbrekende creatieve optiek en nieuwe grenzen in muziek en technologie te verkennen,' aldus C-mon & Kypski.

Tijdens het eerste Nokia Trends Lab, dat in februari dit jaar werd gehouden, traden Don Diablo en Moke als mentoren op. Samen met MTV coachten ze Nederlandse talenten bij het samenstellen van de muziekvideo van Don Diablo's remix 'We'll dance', gebruikmakend van de Nokia N95 8GB.

'Met Nokia Trends Lab bieden we vernieuwende geesten een unieke gelegenheid om hun creatieve mogelijkheden met behulp van mobiele toestellen te verkennen,' verklaart Emile Baak, Managing Director van Nokia Benelux. 'De moderne mobiele telefoon is uitgegroeid tot een krachtige multimediacomputer en Nokia Trends Lab biedt een interactief en innovatief platform om meer te leren over deze toestellen en hun creatieve mogelijkheden.'

Binnen Nokia Trends Lab is onlangs ook het Mobile Film Lab ontstaan. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van Myvu. Dit is een revolutionaire videobril waarmee films direct voor de ogen van de toeschouwer geprojecteerd worden, wat een spectaculaire kijkervaring oplevert. Deelnemers kunnen kennismaken met het Mobile Film Lab door een eigen filmpje op de Nokia Trends Lab website te plaatsen. De beste films kunnen tijdens NTL met speciale Myvu-brillen worden bekeken in de speciale Myvu-sectie.

Voor het NTL-evenement van 29 mei zijn geen kaarten te koop. Die zijn alleen te winnen via diverse kanalen, waaronder de website www.nokiatrendslab.nlGerelateerde links:
Mobile entertainment nu en in de toekomst
Nokia wil van spraak naar TV en muziek
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl