Geruchten
16 september 2014 - Ron Smeets

Tweede 'Nokia' ontslagronde bij Microsoft begint deze week

Sinds de overname van Nokia's smartphone divisie door Microsoft zijn al zo'n 13.000 mederwerkers ontslagen bij Microsoft Mobiel. In totaal, zo werd vlak na de overname al bekend gemaakt, zouden door het samenvoegen van MIcrsoft Mobile (WIndows Phone) en Nokia bijna 18.000 banen verdwijnen.

ZDNet meldt nu dat de tweede ontslagronde deze week begint en dat de medewerkers die het betreft op 18 september ingelicht zullen worden.

Hoewel dit strookt met de eerdere mededelingen van Satya Nadella (CEO) dat het leeuwendeel van de ontslagen tussen juli 2014 en januari 2015 zouden plaatsvinden wordt dit wordt waarschijnlijk niet de laatste ontslagronde in deze hele operatie. De bron van ZDNet meldt namelijk dat ze gehoord heeft dat er nog meer rondes volgen. Dat zou dan dus betekenen dat deze week niet meteen de resterende 5.000 banen geschrapt worden. Enfin, het wordt hoe dan ook een spannende week voor veel medewerkers van Microsoft en het vroegere Nokia.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.