Geruchten
12 mei 2015 - Ron Smeets

Tweede nieuwe Nexus smartphone in de maak? LG zou aan een 5.2 inch toestel voor Google werken

Enkele dagen geleden dook het gerucht op dat de volgende Nexus smartphone een kleiner scherm krijgt dan de (deels) geflopte Nexus 6. Bovendien werd Huawei genoemd als een van de potentiële makers van de nieuwe Nexus. Eerdere geruchten noemden ook LG, dat eerder al de Nexus 4 en Nexus 5 maakte, weer als een van de fabrikanten die in de race was voor de nieuwste Google phone.

Welnu, blijkbaar, zo luidden de onbevestigde berichten, werken zowel Huawei als LG aan een nieuwe, of beter gezegd twee nieuwe Nexus smartphones. Die van LG zou met een 5.2 inch scherm nog ietwat compacter worden dan de 5.7 inch Nexus van Huawei. Meer dan de vermeende schermgrootte is van de 'LG Nexus' niet bekend. Afbeeldingen zijn er ook nog niet.

Als deze geruchten, wat dat zijn het zeker nog, kloppen dan zou dat betekenen dat Google voor het eerst twee Nexus smartphones op de markt zet; een 'compact' model en een 'phablet'. Op zich is dat niet zo'n gekke gedachte. Kijk maar naar de iPhone 6 en 6 Plus, of de Galaxy S6 en Note 4. De vraag naar smartphones met grotere (5.5 tot 5.7 inch) schermen is substantieel, maar inmiddels is ook wel al gebleken dat compactere modellen (4.7 tot 5.2 inch) ook populair blijven. En, zo bewijzen toestellen als de Nexus 6, de LG G Flex en de Lumia 1520, 6 inch is voor een smartphone, op dit moment, nog (veel) te groot. Of beter gezegd, de groep smartphone gebruikers die daar naar op zoek zijn is nog (veel) te klein.

Ik denk overigens dat het een goede zet zou zijn van Google mochten ze inderdaad besluiten om twee uitvoeringen van de volgende Nexus op de markt te brengen. De tijd zal moeten leren of de geruchten van de afgelopen dagen in de buurt van de waarheid komen. Alleen Google, en misschien Huawei en LG, weten hoe het echt zit. Dat zal nog wel enkele maanden duren. De Nexus 6 ligt immers pas een maand of vijf in de winkels.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.