Accessoires
08 januari 2007 - Ron Smeets

Tweede generatie Samsung's Q1 UMPC gelanceerd

Vlak voordat de CES vandaag in Las Vegas begint heeft Samsung de tweede generatie van haar UMPC, de Q1P, in de VS gelanceerd.

De grootste technische veranderingen zij dat het geheugen nu bestaat uit 32GB SSD flash, de Intel processor vervangen is door een van Via en dat Samsung HSDPA heeft toegevoegd.

Helaas blijft de UMPC een veel te duur en onhandig gadget, maar daarover heb ik het al vaker gehad. . .Gerelateerde links:
Samsung blijft het proberen met de Q1 UMPC
Intel en Samsung schuldig aan dure UMPC?!?
Accesoires niet standaard bij Samsung UMPC
Samsung UMPC duurder dan laptop
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
Samsung UMPC laat het drie keer afweten
Eerste UMPC met een prijskaartje
Geen UMPC maar wel onder de 500 dollar!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.