Toestellen
12 februari 2009 - Ron Smeets

Tweede Garmin-Asus navigatie phone gepresenteerd

Een week geleden werd de Nüvifone G60 al aangekndigd en vandaag hebben Garmin en Asus hun tweede gezamenlijke navigatie smartphone gepresenteerd, de Nüvifone M20.

Daarmee volgt de relatief nieuwe joint venture Garmin Asus in ieder geval de trend van de grotere fabrikanten die ook allemaal (ruim) voor de start van het MWC besloten hebben al (enkele) toestellen te presenteren.

Het toestel wordt behalve van de nodige GPS en Navigatie functies, voorzien van het Windows Mobile besturingssysteem, een 2.8 inch VGA (640 x 480) touchscreen display, tri-band GSM met UMTS en HSDPA support, Bluetooth en WiFi. Verder kun je straks kiezen voor een model met 4 of 8GB ingebouwd geheugen.

De Nüvifone M20 wordt ook standaard uitgerust met Ciao! een mobile social networking service die ook de status van je vrienden die zich in andere lokatie gebaseerde sociale netwerken geregistreerd hebben. De prijs en beschikbaarheid van de Garmin Asus M20 worden pas later dit jaar bekendgemaakt.

Foto: Engadget Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.