Wearables
01 oktober 2015 - Ron Smeets

Tweede editie van de LG Watch Urbane heeft 4G aan boord

LG presenteerde afgelopen nacht, Nederlandse tijd, de tweede generatie van haar luxe smartwatch, de Watch Urbane. Uiterlijk is er niet veel aan veranderd, op de toevoeging van twee bedieningsknoppen aan de rechterzijde na dan. Die zagen we overigens, in een iets andere vorm, ook al bij de LTE versie van de eerste Urbane die begin dit jaar het daglicht zag.

Van binnen is de nieuwe Watch Urbane op meerdere punten geupgrade. Zo heeft hij nu een 1.38 inch, rond, P-OLED display met een resolutie van 480 x 480 pixels en is de accu met 570 mAh flink krachtiger dan de 410 mAh versie van de eerste versie. Die extra capaciteit is overigens ook broodnodig want LG heeft de nieuwe Watch Urbane ook voorzien van 3G/4G (LTE) support. Je kunt hem, als je er een simkaart in stopt, dus ook zonder gekoppelde smartphone gebruiken. Ook om te bellen. Leuk, maar niet iets dat veel gebruikt zal gaan worden als je het mij vraagt. Bellen met een smartwatch is niet echt handig en zeker niet als je er ook nog eens een apart mobiel abonnement voor moet afsluiten. Dat gaat wel wat ver. Wellicht dat er gebruikers zijn die er een duo-simkaart voor nemen, maar dan nog.

De prijs en beschikbaarheid van nieuwe Watch Urbane zijn nog niet bekend maar hij komt, na de lancering in Korea, uiteindelijk ook naar Europa, en wellicht ook Nederland en België dus. Hieronder kun je de nieuwe LG smartwatch in actie zien. Onder de video staan nog enkele foto's en de specs.

https://youtu.be/FdRymDRtPJA

Alle specs van de nieuwe Watch Urbane:
- Processor: 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400
- Operating System: Android Wear (Cell-connected Version)
- Scherm: 1.38-inch P-OLED Display (480 x 480 / 348ppi)
- Afmetingen: 44.5 x 14.2mm
- Geheugen: 4GB eMMC /
- RAM: 768MB LPDDR3
- Accu: 570mAh
- Network*: Bluetooth 4.1 / Wi-Fi / LTE / 3G
- Sensors: Accelerometer / Gyro / Compass / Barometer / PPG / GPS
- Kleuren: Space Black / Opal Blue / Luxe White / Signature Brown
- Waterdicht en stofvrij (IP67)

Bron (LG)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.