Nieuws
07 februari 2011 - Ron Smeets

Tweede editie iCE Amsterdam staat voor de deur

Terwijl zo ongeveer de hele mobiele wereld in startblokken staat voor het Mobile World Congress in Barcelona wordt het toch alweer tijd om even te kijken wat er, over precies een maand, in Amsterdam te gebeuren staat.

Daar wordt op 7 en 8 maart namelijk de tweede editie van iCE, een conferentie voor applicatie ontwikkelaars en exploitanten. De eerste editie, op 26 november 2009 was een redelijk succes. Zeker als je bedenkt dat we toen nog midden in de financiële en economische crisis zaten.

De eerste iCE Amsterdam werd bezocht door zo'n 400 geinteresseerden en op de conferentie spraken 23 Amerikaanse genodigden. Voor de opzet van iCE Amsterdam 2011 is er opnieuw sterk gekeken naar Amerika. Onder aanvoering van Amerikaanse partijen als Apple (iPhone, iPad, App Store), Google (Android en de Android Market) en sociale media (Facebook) zijn de mobiele ontwikkelingen in de USA momenteel richtinggevend voor de rest van de wereld. Op de lijst van sprekers voor dit jaar staan onder andere Philippe Winthrop, Dom Sagolla, Mike Lee, Joe Pezzillo, Andrew Seybold, David Kao , Mike McGrail en vele anderen.

iCE Amsterdam 2011 richt zich op de verschillende afdelingen van bedrijven en organisaties, met zowel een programma bedoeld voor het management als ook onderdelen die zich richten op de ontwikkelaars van apps voor iPhone, iPad, Android en andere platformen. Het programma houdt rekening met de gevarieerde belangstelling voor mobiele ontwikkelingen. Voor de ontwikkelaars worden zowel een iOSDevCamp (voor iPhone en iPad) en een Android Top Gun Training Camp georganiseerd. Beide evenementen vinden plaats op maandag en dinsdag. 

Voor managers van bedrijven en organisaties zijn op iCE Amsterdam 2011 interessant de Conferentie (maandag en dinsdag), op het Enterprise Mobility Boot Camp (maandagmiddag), de Workshop Mobile Web & Mobile App: synergies and strategies (maandagmiddag), het Seminar The Wireless University (dinsdagmiddag) en de iPad & Tablet Boot Camp (dinsdag).

Tijdens iCE Amsterdam 2011 vindt ook de HiGrids App Challenge plaats, waaraan iedereen mee kan doen. Gevraagd wordt een idee of uitgewerkt plan voor location-aware apps in te dienen. In totaal is er een prijzengeld van €30.000 beschikbaar. Tijdens iCE Amsterdam 2011 worden de inzendingen beoordeeld en worden ook de prijswinnaars bekend gemaakt. 

Het programma van iCE Amsterdam 2011 is dus behoorlijk divers. Rest natuurlijk nog de vraag wat een ticker kost. Dit jaar heeft de organisatie de zogenaamde teamtickets geintroduceerd. Deze teamtickets maken het voor bedrijven mogelijk 5 mensen te sturen met verschillende disciplines. Zo is er een teamticket voor €795 en €995. Beide gelden voor maximaal 5 mensen, waarbij het prijsverschil wordt bepaald door de keuze van de verschillende programmaonderdelen. Wil je alleen gaan, dan kost een 'all access' ticket €495. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.