Toestellen
25 maart 2008 - Ron Smeets

Tweede dual-sim Samsung op komst

Samsung komt nog voor de zomer met een nieuw dual-sim toestel op de markt, de P240.

Deze candybar zal, behalve de duo-sim optie en tri-band GSM, voorzien zijn van een 2 megapixel camera, microSD geheugenkaart, Bluetooth, USB en FM Tuner.

Opvallend leek even het feit dat er gesproken werd over twee 176x220 pixel displays. Echter dat was een leesfoutje van mijn kant. Ik zag 2 * 176x220 displays staan in plaats van één 2'' 176xx220 pixel display. Geen toestel met twee voorkanten zoals de F300 dus.

De prijs van de P240 zal rond de 270 Euro liggen (ex abonnement) en daarmee is dit dual-sim model meteen een stuk goedkoper dan de D880 die aanvankelijk voor zo'n 500 Euro in de winkels lag.

De Samsung D880 DuoS ligt namelijk al een tijdje in de winkels maar verkoopt nog niet bepaald als warme broodjes.

Dat komt voor een deel natuurlijk doordat de markt voor mobiele bellers die op zoek zijn naar een toestel waar ze twee abonnementen tegelijk in kunnen stoppen (nog) niet al te groot is, maar heeft zeker ook te maken met het oorspronkelijke prijskaartje van zo'n 500 Euro.

Inmiddels is het toestel overigens al voor zo'n 300 Euro (zonder abonnement) te koop.Gerelateerde links:
Dual-Sim videodemo van de Samsung D880
Haier GSM met dual-SIM funtie op komst
Samsung D880 met twee SIM kaarten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.