Geruchten
25 juli 2008 - Ron Smeets

Twee WAP-profielen van de Nokia N85 opgedoken

Begin Juni zagen we de eerste foto's van wat de nieuwe Nokia N85 zou moeten worden. Sindsdien is het redelijk stil gebleven rondom deze, vermoedelijk, N-Series slider.

De afgelopen dagen zijn echter twee WAP-profielen (een voor de Europese en een voor de Noord Amerikaanse versie?) van het toestel online opgedoken. Dat zou er dus op kunnen duiden dat de N85 echt op komst is.

Uit de betreffende profielen, die je hier en hier kunt bekijken valt af te leiden dat de N85 voorzien gaat worden van een QVGA display, Symbian S60 Third Edition OS (FP2), GPRS, EDGE, WCDMA en HSDPA support, WiFi, multimedia speler, en een 3.2 megapixel camera.

Dat laatste strookt overigens niet met de eerder gespotte foto's (zie hieronder) van het toestel. Daarop is namelijk duidelijk te zien dat er een 5 megapixel camera op zit. Overigens meldden de WAP-profielen van de N95 en de N96 destijds ook een 3.2 megapixel camera resolutie terwijl er uiteindelijk in beide toestellen een 5 megapixel camera zat toen hij in de winkels verscheen.

Nader onderzoek leert ons ook dat in het WAP-profiel gesproken wordt over de zogenaamde MMS Characteristics en dat de MMSMaxImageResolution 2048 x 1536 pixels is.Gerelateerde links:
Live foto's van de Nokia N85 opgedoken?
Nokia N85 duikt op in patentaanvraag
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.