Entertainment
23 augustus 2006 - Elske de Boer

Twee vriendinnen (14) voor de rechter om gestolen iPod

Toen de 14-jarige Stephanie de iPod van haar vriendin, de eveneens 14-jarige Shannon terugbracht zette ze hem in de desktop-stand op diens buro terwijl Shannon zelf op dat moment naar het toilet was. Toen Shannon enkele ogenblikken later terugkwam bleek de iPod gestolen te zijn.

Vervelend, zeker als dit gebeurt met de eigendommen van een van je beste vriendinnen. Helaas gebeurde dit op een school in Amerika en dus zal heet niet iedereen verbazen dat de ouders van beide vriendinnen uiteindelijk voor de rechter belandden waarbij de moeder van Shannon , wiens iPod gestolen werd, 475 dollar eist van Stephanie.

Diverse pogingen van de ouders van Stephanie om de schade te vergoeden door een tweedehands iPod te kopen zijn op niets uitgelopen, met de rechtzaak als gevolg. Vooralsnog heeft de rechter de zaak echter niet ontvankelijk verklaard vanwege vormfouten in de aanklacht.

De vriendschap tussen de twee meiden, die in de lokale krant laten weten zich nog maar weinig met de zaak van hun ouders te bemoeien, is inmiddels wel beeindigd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.Gerelateerde links:
Rechter smijt GSM van toeschouwer de rechtzaal uit
Vijf GSM diefstallen per minuut
Apple iPod aangeklaagd voor gehoorbeschadiging
Apple aangeklaagd voor krassende Nano's
Over de auteur: Elske de Boer