Geruchten
14 januari 2011 - Ron Smeets

Twee versies van de Samsung Galaxy S Mini gespot?

De afgelopen uren zijn, op verschillende plekken, enkele kiekjes opgedoken van een nieuwe Samsung. Als we de geruchten mogen geloven dan zou dit wel eens de Samsung Galaxy S Mini kunnen worden.

Het toestel zou onder andere voorzien zijn van een 3.5 inch touchscreen display, Android 2.2 (Froyo), een 5 megapixel camera en Qualcomm MSM7227 processor. Kortom, allemaal net effe iets minder dan de specs van de 'grote' Galaxy S.

De vraag is natuurlijk of die geruchten blijken te kloppen. Ik vind het niet echt waarschijnlijk en denk eerder dat we hier kijken naar een nieuw TouchWiz modelletje. Dat idee wordt nog een beetje versterkt door de vermoedelijke typenaam van het toestel: S5830. Maar dat is meer een gevoel dat ik er zelf bij krijg.

Overigens meldt een andere bron ook de Samsung Galaxy S Mini gespot te hebben. Daarbij wordt echter nog een ander toestel getoond (zie afbeelding hieronder) met een ander typenummer: S5570. Op zich heeft dat model wel weer iets meer weg van de eerdere Galaxy modellen, maar ook daarvan denk ik niet dat de naam Galaxy S er ooit op zal prijken. Qua specs is de S5570 zelfs nog iets minder goed bedeeld dan de S5830: Android 2.1 met TouchWiz UI, WiFi, Bluetooth, microSD, en een QVGA touchscreen display. Enfin, in Barcelona wordt het allemaal wel duidelijk, denk ik zo. Samsung-Galaxy-S-Mini-Rumor-S5570

Hieronder staan nog een aantal foto's van de 'eerste' Samsung Galaxy S Mini: Samsung-Galaxy-S-Mini-Rumor

SamFirmware heeft 'live' foto's van het toestel: Samsung-Galaxy-S-Mini-Rumor-a Samsung-Galaxy-S-Mini-Rumor-b Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.