Toestellen
11 december 2006 - Ron Smeets

Twee spotgoedkope Nokia's niet voor Europa

Vorige week nog kondigde de Finse toestelmaker vier nieuwe low- en mid-range toestellen voor de GSM markt aan op het Nokia World evenement in Amsterdam.

Deze week is het de beurt aan twee nieuwe CDMA toestellen. De 1325 en 1265 behoren, gezien de specs, duidelijk in de low-range categorie en zelfs daar nog in de onderste regionen. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt maar het zou mij niets verbazen alse die dichter bij de 25 dan de 50 dollar liggen. Beide toestellen worden in Q1 van 2007 in de winkels verwacht.

Zeker de 1265 (rechts op de foto) mag eigenlijk niet veel meer kosten. Het toestel heeft een monochroom display, T9 woordenboek, speakerphone funcie en een voicerecorder met maximaal 90 seconden opnamecapaciteit. De accu gaat zo'n 6 dagen in standby toestand mee en je kunt er 3.5 uur mee bellen,

De 1325 (het toestel links) heeft nagenoeg dezelfde specs, maar is wel voorzien van een kleuren display.

Beide toestellen zijn dus duidelijk bedoeld voor de ontikkelende mobiele markten zoals India, China en vergelijkbare landen en die verwachting spreekt Nokia zelf in het persbericht over deze nieuwe toestellen ook uit.Gerelateerde links:
Nokia 2626, 6086, 6290 en 6300 aangekondigd
Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland
Gekleurde instapmodellen van Motorola
De Nokia 6151, een betaalbare 3G GSM
Goedkopere toestellen van Sony Ericsson
Nokia 3250: low-budget musicphone
Nokia mikt op emerging markets
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.