Wearables
06 januari 2016 - Ron Smeets

Twee slimme horloges voor Lady's Huawei onthult twee elegante dames smartwatches

Gadgets die speciaal voor dames gemaakt zijn is niks nieuws, maar toen ik dit persbericht van Huawei las moest ik toch even terugdenken aan de tijd dat een andere Aziatische fabrikant, Samsung, de dames jaarlijks probeerde te 'verleiden' met nieuwe LadyPhones ;) Samsung is daar jaren geleden mee gestopt en Huawei lijkt dat nu weer op te pakken. Niet met smartphones maar met twee slimme horloges; de Lady Watch Jewel en de Lady Watch Elegant. Beide smartwatches zijn ontworpen in samenwerking met Swarovski en ja, ook die droegen in het verleden vaak hun steentje (en wel meer dan één) bij aan de LadyPhones van Samsung.

Enfin, de twee Lady Watches van Huawei zien er zo op het eerste gezicht best fraai uit. Beiden zijn voorzien van de nodige Swarovski bling bling, al is dat bij de Jewel duidelijk iets prominenter aanwezig dan bij de Elegant, maar dat doen de namen van de twee modellen natuurlijk ook al vermoeden. De behuizing van de Jewel wordt omringd door 68 Swarovski Zirkonia steentjes van anderhalve millimeter. De Elegant heeft geen steentjes in de behuizing waardoor bij dat model de rosé gouden afwerking iets prominenter aanwezig is.

Huawei heeft verder ook een aantal 'elegante', speciaal voor dames, watchfaces ontworpen. Het glas van beide slimme horloges is van nagenoeg krasvrij sapphire crystal en de behuizingen zijn van roestvrij staal met een rosé gold afwerking.

Beide horloges zijn rond en hebben een doorsnee van 44 millimeter. Daarmee zijn ze dus wel iets groter dan, bijvoorbeeld, de 38 mm Apple Watch die speciaal voor vrouwen bedoeld is. Over de prijs van de Huawei Lady Watch modellen wordt nog niets gezegd. Gezien de gebruikte materialen en de specs, voor zover die al bekend zijn, denk ik dat de prijskaartjes van beide Lady Watches wel in de buurt van die van de Huawei Watch zullen liggen. Zo rond de 350 tot 400 euro, maar dat is dus pure speculatie van mijn kant. De Lady Watch Jewel en Elegant zullen vanaf maart in ruim 20 landen op de markt verschijnen maar helaas staan Nederland en België, net als bij de Mate 8, nog niet op de lijst.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.