Geruchten
14 oktober 2016 - Ron Smeets

"Twee slimme Google horloges worden begin 2017 onthuld" Over de specs wordt niks nieuws geroepen, behalve dat het Android 2.0 wearables worden

Deze zomer staken de eerste geruchten de kop op dat Google, behalve aan eigen smartphones (inmiddels onthuld als de Pixel en Pixel XL) ook aan twee slimme horloges zou werken; de Angelfish en Swordfish. Toen werd ook al het een en ander gezegd over de specs en het uiterlijk. Vlak daarna gevolgd door een afbeelding waarop ze te zien zouden zijn.

Gisteravond heeft @evleaks een tweet de wereld in gestuurd waarin hij roept dat Google de twee smartwatches in het eerste kwartaal van 2017 op de markt gaat zetten en dat ze voorzien worden van Android Wear 2.0.

https://twitter.com/evleaks/status/786665339652157440

Over de specs wordt dit keer, behalve het voor de hand liggende OS niets nieuws geroepen. In het eerdere gerucht werd daar wel iets van gemeld:

De grootste van de twee, Angelfish, heeft een diameter van 42.5mm en is hij ongeveer even dik als de G Watch Urbane van LG, 14mm. Verder wordt gesproken over GPS, een hartslagmeter en LTE (4G) support.

De kleinere Swordfish zou veel weg hebben van de Pebble Time Round maar dan zonder rand rondom het scherm. Hij zou met 10.6mm een stuk dunner zijn dan zijn grotere broer, maar dan ook geen GPS. LTE en waarschijnlijk ook geen hartslagmeter krijgen.

We zullen moeten afwachten om te zien wat er van deze geruchten in werkelijkheid gaat terechtkomen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.