Geruchten
20 februari 2008 - Ron Smeets

Twee Samsung Google 'Android' Smartphones op komst

Dat is althans wat Robert Cringly schrijft in zijn wekelijkse column.

Hij baseert zijn beweringen op een tip die hij van een trouwe lezer ontving en waarin gesteld werd dat Samsung nog dit jaar twee Smartphones zal introduceren die het Google merk zullen dragen en voorzien zijn van het Android besturingssysteem.

Eerder werd vooral HTC genoemd als een van de mogelijke toestelfabrikanten die de eerste Google Phone(s) zou gaan uitbrengen.

Het eerste model zou 'al' in September in de winkels moeten liggen en wordt een high-end model met functies als WiFi en wellicht ook een VoIP client. het high-end toestel zal naar verwachting (en niet geheel onbegrijpelijk) zowel geschikt zijn voor GSM als W-CDMA netwerken. Mogelijk dat daarvoor verschillende uitvoeringen voor geproduceerd worden. Qua formfactor zou de GPhone van Samsung nog het meeste lijken op de BlackBerry Pearl.

Het tweede model wordt een low-end toestel dat rond de 100 dollar zal gaan kosten maar die pas na de Kerst, in 2009 dus, op de markt gaat komen. Het vermoeden bestaat dat Google / Samsung met de officiele aankondiging van dit model wachten tot ruim na de introductie van de high-end versie om de verkoopcijfers daarvan niet te drukken. Dat is dan dus bij deze alvast mislukt, mochten de geruchten waar blijken te zijn ;-)Gerelateerde links:
Dell en Google 'Android' aankondiging in Barcelona?
HTC-achtig prototype van een 'Android' toestel gespot
Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008
Eerste foto's van HTC's Google Phone uitgelekt
Google Phone van HTC nog dit jaar in de winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.