Geruchten
06 mei 2014 - Ron Smeets

Twee Samsung Galaxy Tab S tablets in de maak?

Samsung zou, als de geruchten kloppen, momenteel werken aan een nieuwe Galaxy Tablet (familie) met een AMOLED scherm. Dat zou, na de Tab 7.7, de eerstvolgende Samsung tablet worden met een AMOLED display. Gesproken wordt over de komst van twee modellen; een 8.4 en een 10.5 inch die de naam Galaxy Tab S krijgen.

Behalve het AMOLED scherm wordt ook gespeculeerd over de aanwezigheid van Samsung's vingerafdruk scanner. Afbeeldingen van de nieuwe Tab S zijn er nog niet. Vermeende specs wel.

Zowel het 8.4 als 10.5 inch scherm krijgt een resolutie van 2560 x 1600 pixels (WQXGA). De Galaxy PRO tablets (foto hierboven) die enkele maanden geleden in de winkels verschenen hebben dat ook al. Verder wordt gespeculeerd over Samsung's Exynos 5420 Octa core processor als 'kloppend hart' van de Galaxy Tab S, 3GB RAM. 4G, WiFi, Bluetooth, GPS, microUSB Infrarood, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2.1 megapixel front cam die beiden in full HD kunnen filmen. Elk model wordt zowel in een WiFi als WiFi+4G variant gemaakt. Nogmaals, als de geruchten kloppen.

- Samsung Galaxy Tab S 8.4-inch Wi-Fi (SM-T700)
- Samsung Galaxy Tab S 8.4-inch LTE (SM-T705)
- Samsung Galaxy Tab S 10.5-inch Wi-Fi (SM-T800)
- Samsung Galaxy Tab S 10.5-inch LTE (SM-T805)

In Antutu zijn enkele mogelijke benchmark testresultaten opgedoken die, als de typenummers hierboven kloppen, van de nieuwe Galaxy Tab S tablets zouden zijn. Daaruit blijkt in ieder geval dat de geteste tablets zeer veelbelovende prestaties leveren. Afwachten maar.

GALAXYTabS_Antutu-01 GALAXYTabS_Antutu-02

Bron: Sammobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.