Entertainment
15 juli 2006 - Ron Smeets

Twee op de drie Amerikanen verliezen hun GSM

Klinkt bijzonder onwaarschijnlijk, maar volgens een persbericht van UPI hebben afgelopen jaar twee op de drie Amerikanen (65%) hun mobiele telefoon verloren, vergeten of op een andere manier kwijtgeraakt. De vervanging van al die mobieltjes kostte de Amerikaanse consument en het bedrijfsleven ruim 600 miljoen dollar.

UIt het artikel valt niet op te maken of al die mobieltjes ook daadwerkelijk niet meer teruggevonden werden, maar hoe dan ook is het een extreem hoog percentage.

Behalve de kosten voor het vervangen van al die verdwenen GSM's, Smartphones en PDA's brengen deze cijfers nog een nijpend probleem aan het licht: het verlies en openbaar worden van (bedrijfskritische) data die op die mobiele devices stond.

Dat zorgt er nu weer voor dat steeds meer ICT afdelingen van bedrijven hun heil zoeken in producten en diensten die voor de beveiliging van al die mobiele data kan zorgen, en ook dat brengt weer een hoop extra kosten met zich mee.

Kortom, een verloren mobieltje kost een consument of bedrijf kwa schade vaak een veelvoud van de aanschafprijs.Gerelateerde links:
Een verloren Sidekick met een Happy End
Meer GSM's dan kunstgebitten achtergelaten in hotels
Het verhaal van de vergeten GSM
Gestolen GSM's doorn in oog verzekeraars
SIM Watcher ontmoedigt stelen GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.